Van egy forralni? Pihenés bebiztosított ember: bár fájdalmas, de csúnya ez a gomb könnyen gyógyítható a jó bánásmódot. Pont.

A furuncle: egy fertőzött gombra

Kelés van egy gomb, ami a mély bakteriális fertőzés egy pilosebaceous tüsző. Más szóval, a fertőzés származik a A furuncle: egy fertőzött gombragyökere a haj, lehetőleg az arc, nyak, váll, hát, fenék, comb. A baktérium a kérdés az, hogy általában a Staphylococcus aureus.

Valaki tud szenvedni, egy nappal a kelés, de a fiatalok továbbra is a leginkább érintett. Az oka ? Zsíros bőr, amely ideális környezet a baktériumok elszaporodása. Az emberek egy nagyon legyengült immunrendszer, a cukorbetegség vagy kortikoszteroid-alapú bőr kezelésére is veszélyben vannak. Ugyanez vonatkozik a túlsúlyos emberek.

Furuncle: tünetek

Először egy egyszerű piros gomb jelenik meg a bőrön. Ez fájdalmas, de nem tartalmaz genny. Gyorsan fejlődik a fájdalmas, vörös, fehér gombot. Tele genny, meleg tapintású. Forraljuk fel végül áttöri magát, miután egy tucat nap általános, felszabadító a genny. A haj gyökere alatt teljesen elpusztult a folyamat. Miután kiürítették, a furuncle sajnos hagy heget, az árnyék, a bőr …

Hogyan kell kezelni a kelés?

Hogyan kell kezelni a kelés?Először is, nagyon fontos, hogy érintse meg a lehető legkevesebbet a forrjon, hogy ne sérüljön. Ne próbálj kikezdeni, különösen, ha ez az arc, mert kockázati súlyos szövődmény: a staphylococcus rosszindulatú, az arc. Abban az esetben lépjen kapcsolatba a kelés (különösen érdekel), tiszta a kezed, azonnal, hogy ne szennyezze a másik terület a test a baktériumok (vagy szennyező valaki más). Felforr a víz gyorsabban, alkalmazni a meleg borogatást a víz, 4-szer egy nap tíz percig. Neked is alkalmazni kell, fertőtlenítő, vagy antibiotikum-4-szer egy nap. Alkalmazása után, fedő forraljuk fel egy steril tömöríteni, Amely megmarad a helyén, köszönhetően egy öltözködés. Ha a kelés kiszívta, abba a forró vizes borogatást. Használata csak fertőtlenítő, hogy tisztítsa meg a kráter maradt a kelés. Fedezi a területet steril tömöríteni, amely rendszeresen megújul, amíg a teljes gyógyulás.

Orális Antibiotikumok, Vízelvezető

Antibiotikumok néha használják, abban az esetben, kelések, szájon át vagy injekció formájában. Használatuk elsősorban a kiszolgáltatott emberek (élő cukorbeteg különösen), a kockázata, hogy szenved egy kis komplikáció. Mint a vízelvezető, nagyon ritkán használják, kivéve, hogy kell bánni egy nagyon terjedelmes forraljuk.

Kelések: mikor kell aggódni?

A legjobb, ha azonnal forduljon orvoshoz, ha veszélyben vannak (cukorbeteg, immunszupprimált vagy kortikoszteroid). Azt is ellenőrizze, azonnal, ha a kelés kerül a szélén, az orr (egy vérrög is űrlapot, majd blokkolja az agyi erek). Vigyázz, továbbá bármely forr közelében elhelyezett egy nyílás (végbélnyílás, az orr, a fül …), mert a szövődmények gyakrabban. Láz, ödéma, az arc, az agglomeráció kelések (anthrax staphylococcus), vagy a gyulladás jelei mellett forraljuk fel is komoly figyelmeztető jelek. Végül, ha a kezelés nem működik, két hét után, konzultáljon orvosával.

Megelőzés kelések lehetségesMegelőzés kelések lehetséges

A megelőzés, a kelések elsősorban, hogy jó teste van a higiénia. Mosson minden nap gondosan, ideális esetben egy
surgras szappanos ne viseljen körmök túl hosszú. Abban az esetben, vágások, vagy egyéb kisebb bőr károsodását, gondosan fertőtleníteni, majd helyezze egy steril tömöríteni. Viseljen bőséges ruházat, különösen a sporttevékenység: a súrlódás kedvez a kialakulását forr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *