Buniontal élniA bunion a nagy lábujjak deformitása; a tünetek közé tartozhatnak fájdalom az ízület és a lábujj fölött, más lábujjak összenyomódása és a bőr dermedése az ízületi duzzadás felszínén. Ez persze azon a gyakorlati nehézségen van, hogy megtalálja a megfelelő, mégis vonzó lábbelit.

Mi okozza a bunionot?

Hidd el, vagy sem, a bunionok általában a családokban futnak, de úgy gondolják, hogy a rosszul illeszkedő cipők is rosszabbá tehetik a problémát. Valójában megfigyelték, hogy azokban a kultúrákban, ahol az emberek nem hordanak cipőt, ritkán előfordulnak bunionok.

A bunionok egyéb okai között megtalálhatók az ízületi gyulladás különböző formái, például a köszvény, a pikkelysömöres arthritis (a pikkelysömörhöz társuló ízületi gyulladás) és a reumás ízületi gyulladás. Az orvosi állapotok, mint például a kötőszöveti rendellenességek és a neuromuszkuláris problémák is hozzájárulhatnak a bunionok kialakulásához, főként az ilyen körülmények között élő emberek hajlamosak rugalmas ízületek és laza szalagok kialakulására https://www.bakesalebetty.com/hu/valgorect-hozzaszolasok/.

Milyen bunion kezelések állnak rendelkezésre?

Milyen bunion kezelések állnak rendelkezésre?Különböző bunion kezelési lehetőségek közül választhat. 2 fő csoportba sorolhatók: sebészeti és nem sebészeti.

A nem műtéti bunionos kezelések közé tartozik az egyszerű fájdalomcsillapítók, valamint a bunions betétek alkalmazása, amelyek enyhítik a bunioncsuklást. A lábbelihez való alkalmazkodás orthotikus vagy hasított testek hozzáadásával szintén segíthet – megveheti őket a gyógyszerészétől, vagy látogasson el a pajzsmirigyhez, aki felajánlhatja neked az útmutatást. Vegye figyelembe a cipőjét is: kerülje a magas sarkú cipőket vagy a rosszul illő cipőket. Általában javasoljuk, hogy olyan cipőt válasszon, amely széles és alacsony a saroknál, puha bőrből készült, ha lehetséges.

Bunion sebészet

A bunion műtét csak akkor ajánlott, ha a lábujja nagyon fájdalmas és hatással van a gyaloglásra. Különböző sebészeti beavatkozások vannak, amelyeket a sebész megfontolhat, és számos tényezőtől függ, beleértve a láb formáját, a bunion méretét és hogy van-e olyan bonyolult problémája, mint az ízületi gyulladás.

Bunion sebészetAz eljárások magukban foglalhatják a csont egy részének eltávolítását, a csontok összeragasztását vagy a csukló eltávolítását. A műtét típusától függően előfordulhat, hogy több héten keresztül meg kell tartani a lábát, és kb. 6 hétnyi munkát kell elvégeznie. Legfeljebb 3 hónapig tarthat, hogy visszatérjen a normális működéshez, amikor ismét elkezdheti normális cipő viselését.

Tehát az otthoni üzenet az, hogy a bunionokkal való életvitel nem vicc, a sebészeti bunion kezelés komoly dolog.

Büszkék vagyunk arra, hogy együttműködünk néhány legmagasabb képzett és tapasztalt tanácsadó ortopéd sebészettel, idegsebészettel, fájdalomkezelő tanácsadóval és gyógytornászral az Egyesült Királyságban. Holisztikus ellátásunk a legjobb kezelést nyújtja!

Nem kell várnia egy találkozóra, vagy a műtétre. Az Ön kezelése orvosi biztosítással is fedezhető, és kérésre saját fizetési csomag is rendelkezésre áll. Első osztályú szolgáltatásaink vannak, és minden önfinanszírozó és a legtöbb magánbiztosított beteg élvezheti a Premium Care-ot, amely exkluzív előnyökkel jár, beleértve a kiváló ételeket, a pihentető környezetet, az elsőbbségi hozzáférést és az életmódhoz illő találkozókat. Célunk, hogy segítsen Önnek, mint vendégnek és páciensnek is.

No Comments Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *